Eigenwaardig.

Beste volger of bezoeker,

Afgelopen maand om precies te zijn op 27 januari van dit jaar, mocht ik meedoen aan een project genaamd eigenwaardig.

Dit project is vanuit de stichting Ontmoeting ontstaan, een stichting waarin mensen die op een doodspoor zijn beland weer geholpen worden. Allerlei soort mensen komen hiervoor in aanmerking, gezond en minder gezond, zowel op geestelijk als emotioneel vlak.

De coordinator Simon vroeg mij om mee te doen, na wat overpeinzingen ging ik ermee akkoord.

Ik heb wel wat te vertellen dacht ik bij mijzelf mijn verhaal en mijn ervaringen moeten gehoord worden!. Immers ben ik een ervaringsdeskundige op pijn en verlies vertelde ik mijzelf onderweg lopend naar huis.

De dag brak aan en de zaal stroomde al vol met mensen die mij graag hoorde spreken, dit leidde ik af aan hun blikken die mij aankeken vol van verwachting. Ik begon om 13.00 uur smiddags en mijn laatste optreden was om 21.30 uur. Uiteraad met pauzes en onderbrekingen maar ik deed het vol met passie en mijn verhaal veranderde ik elke keer beetje weer. Want het publiek was elke keer weer verschillend. Soms waren het enkele jongeren en andere keer weer wat oudere generatie.

Wat deed dit met mij?

Ik moet zegen dat ik door het project en vooral door de reacties van de mensen ben gaan inzien dat mijn talenten en gaves van het spreken voor een publiek niet verloren is gegaan. Sterker nog ik ervaarde weer even mijn oude glorie dagen wanneer ik predikte voor een groot publiek mensen en dat dan de vuur en passie in mij werden geactiveerd door Hoger Hand. Even voelde ik mij weer de vurige predikant deze ene avond.

Hoe reageerde de mensen?

Ik kreeg na afloop van mijn optreden veel vriendelijke dankjes en mooie gezichten kwamen voorbij. Sommigen wouden met mij verder praten en anderen waren aan het denken gezet.

Komt er een vervolg?

Het project is naar mijn mening dik geslaagd en ergens hoop ik door dit nieuwe ervaring dat ik meer mag en kan spreken. Vooral over mijn ervaringen want dit had wel de meeste impact, ik zag de mensen echt naar mij luisteren en ook daarna deden ze zo hun best mij moed in te spreken.

Ik voelde mij zeker een beetje eigenwaardig na afloop mijn dank gaat ook uit naar de Schepper God, die alles mogelijk maakt in mijn leven en ook naar de stichting Ontmoeting die de iniatiefnemer waren en mij ook heel veel helpen op andere vlakken van mijn leven.

Als u wilt reageren op mijn ervaring voelt u zich vrij ook heb ik een link gezet onderaan deze tekst zodat u een korte impressie kan krijgen over hoe die avond was. Veel kijkplezier en hartelijke groeten van mij.

Ramiro Munoz.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Ik ben trots op je
Ga zo door je komt er wel
Adriana, op 16-02-18
Gracias

Eigenwaardig.

Een Christendom zonder smaak

Altijd al een verhalenverteller?

En zo verscheen nummer 5...

De held zonder faam

Wijs me de weg naar de berg vol met Aforismen...