Wijs me de weg naar de berg vol met Aforismen...

Beste lezer, leuk dat je even de tijd neemt om mijn blog te bezoeken en mijn woorden (geschreven achter een laptop) in je op te nemen. Kijk gerust rond en kijk ook even naar mijn andere teksten als je wilt. Voel je ook vrij om mijn blog te delen (mocht je het nut hiervan inzien) of je in te schrijven als een volger.

Morgen 19 februari komt mijn vierde boek uit, 365 Aforismen. Ik kan nu een hele mooie PR tekst bedenken en daarmee u verleiden tot een aankoop. Maar ik ga dit niet doen, want ik wil uit mijn hart spreken tot u.

Want ik ben van mening en eigenlijk ook overtuigd dat woorden geschreven(in mijn geval getypt) uit liefde meer nobeler is dan verkoop praatjes. Maar mocht u na afloop toch nieuwsgierig geworden zijn en u wilt mijn boek aanschaffen voelt u zich niet geremd door mijn woorden.

Ik wil u graag meegeven wat mij dreef om te schrijven en dit keer in een filosofische klimaat. Het begon allemaal met observaties en inspiraties, ik zag dingen om me heen gebeuren en raakte daardoor geïnspireerd. Ik observeerde mensen die ik vanaf een terras bespeurde als een spion in een actiefilm. Ik keek en luisterde en hoorde wat anderen mensen tegen elkaar fluisterden. Maar ook moeder natuur, ze sprak tegen me en haar waarheden kan je niet verborgen houden, net als een verborgen liefde...

Wat ik toen nog niet door had is dat een zin een aforisme was, ik kwam er later pas achter toen ik mijn zinnen ging vergelijken met andere boeken van poëzie. Omdat ik me nooit eerder in deze genre heb verdiept was ik onwetend, totdat de rijke geschiedenis van andere aforisme schrijvers hun licht lieten schijnen op mijn schaduw. En tegelijkertijd werden de regels van corona steeds meer complexer en hieruit volgden paradoxale reacties vanuit de maatschappij en dit inspireerde mij ook tot schrijven.

Mijn pen werkt als een bom en ik heb veel bommen gelegd in mijn boek en wel onder veel zogenaamde formaliteiten en beleefdheden, rituelen waar we ons zo slavig aan onderwerpen. Want ik voelde dat ik door mijn woorden op te schrijven anderen zou bereiken, prikkelen, of wakker te maken. Iets wat elke schrijver (denk ik)ergens wel beaamt-een gesprek aangaan met de lezer.

Wat begon met 1 zin werden al gauw 100 zinnen, daaropvolgend 200 en uiteindelijk 365. Ik dacht bij mijzelf zo kan de lezer elke dag 1 zin ervan afplukken. Het boek zal dan ook dienen als een boek waarin je het hele jaar door kan lezen en de vruchten van mijn zwoegen(mentaal) gratis mag plukken en wel op elke dag van je leven.

Ik kan meer zeggen maar ik nodig u uit om zelf op onderzoek uit te gaan en elke dag een aforisme tot u toe te nemen...

Een Aforisme uit het boek: 71 In ieder seizoen dat komt en gaat wordt de wesp herboren, zo ook de mens.

Genre: Diversen
Illustraties: ja
Omvang: A5
ISBN: 978-94-643-1124-2
Aantal pagina's: 94
Prijs: € 16,99
incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Wijs me de weg naar de berg vol met Aforismen...

Een Christendom zonder smaak

Altijd al een verhalenverteller?

En zo verscheen nummer 5...

De held zonder faam

Wijs me de weg naar de berg vol met Aforismen...