U bent onze schuilplaats en toevlucht

Het zijn moeilijke tijden voor de wereld!

De snelle opmars van de corona virus en de doden die ze meebrengt lijkt op eerste gezicht niet veel vergeleken met de genezen personen, maar toch is de impact op onze sociale leven en de families groot. Want niemand zal betwisten dat het verliezen van een familielid, vriend/kennis niks met hem doet. Laat staan dat het sociale leven tot stilstand wordt gebracht en sociale onthouding de nieuwe norm is.

Dit alles druist in tegen ons mens zijn en onze verlangens om te leven, wie had ooit gedacht de mensheid op huisarrest?

Ik volg het nieuws nauw en denk aan de zwakkeren in de maatschappij(waar ik mijzelf bij toereken), wie kijkt er naar ons om? Terwijl de Nederlandse regering de economie niet wil laten verdrinken en de werkenden en zzp niet aan hun lot overlaten, kon ik het niet laten om toch te denken aan de mensen met een zwakke gezondheid en degene in de bijstand. Veel van deze mensen hebben al weinig tot geen sociale netwerk en laat staan genoeg geld. Het verbaasde mij dat toen de regering haar maatregelen opsomde deze doelgroep niet werd benoemd, het blijft een vergeten en ondergeschoven doelgroep.

En dat roept bij mij een gevoel op die ik graag met u als lezer meedeel. Ik maak een appel op alle gelovige mensen in Nederland en om meer concreet te zijn de Christenen. Nu is de tijd om de Heer aan te roepen, met z'n allen vragen om de zwakkeren te helpen en degene die geen hoop zien of een uitweg.

Nu is de tijd om zout te zijn en licht in de duisternis!

Ja, want er zijn vele die niet in God geloven of juist op dit soort momenten de zogenaamde afwezigheid of zwakheid van God belijden( maar wij weten beter dit is niet zo). Hij is Almachtig, Hij staat boven alles en is Machtig en wonderen zijn nooit de wereld uit gegaan. Wij zijn de smaakmakers der wereld de dragers van het geloof, waarom is het dan toch nog zo stil?

Het verbaasde mij dan ook niks dat Premier Rutte een boodschap van ongeloof voor heel Nederland uitsprak. Zijn woorden waren veel maar een stak boven al zijn woorden uit: ''iedereen gaat ziek worden'' maar ik zeg tegen hem: de wonderen van God gebeuren elke dag weer en Hij is onze schuilplaats. Premier Rutte u heeft niks te zeggen over wie ziek wordt en wie beter wordt dat is in de handen van de Schepper.

En ik benadruk het nogmaals waar zijn de oproepen tot vasten en bidden van Christelijk Nederland? Zou het kunnen zijn dat de nuchterheid te erg heeft doorgeslagen of is er geen eenheid? Nu is het geen tijd voor afstand maar juist nabijheid, geen discussies maar juist eenheid. Een nationale vastendag en gebedsdag, laten we God aanroepen.

Waarom overkomt ons dit? Dit is een vraag die velen stellen, en zal dit een Bijbelse profetie zijn en zal God ons aan het straffen zijn? Of is dit een biochemische oorlog tussen VS en China?

Wie heeft het antwoord? Wie kan ons antwoorden? Het enige wat ik nog kwijt wil is dat we naar elkaar moeten omkijken (gelovig en niet gelovig) en erkennen dat het leven niet zo zeker is zoals wij soms voor lief nemen. We zijn nu nog kwetsbaarder dan ooit. We zien nu dat iedereen thuis moet blijven en wat doen we met de gegeven tijd? Sommigen zullen urenlang het nieuws volgen, anderen enkel plezier en vermaak opzoeken anderen luieren. Maar wie zal God zijn aangezicht zoeken? Zijn er nog mensen die op de bres willen staan?

Er is een Psalm die mij persoonlijk veel troost brengt en ik hoop dat na het lezen van mijn woorden u ook een kleine licht van hoop mag ontvangen want uiteindelijk zijn we allemaal in de handen van de Schepper. Blijf gezond en kijk om naar uw naaste, maak werk van je geloof en schuil bij Hem.

PSALM 91. 91:2 I will say of the Lord, who is my refuge and my fortress, my God, in whom I trust,

91:3 That He will deliver thee from the snare of the fowler, and from the noisome pestilence.

91:4 He will cover thee with His pinions, and under His wings shalt thou take refuge; His truth is a shield and a buckler.

91:5 Thou shalt not be afraid of the terror by night, nor of the arrow
that flieth by day;

91:6 Of the pestilence that walketh in darkness, nor of the destruction
that wasteth at noonday.


91:7 A thousand may fall at Thy side, and ten thousand at Thy right
hand; it shall not come nigh thee.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


U bent onze schuilplaats en toevlucht

Een Christendom zonder smaak

Altijd al een verhalenverteller?

En zo verscheen nummer 5...

De held zonder faam

Wijs me de weg naar de berg vol met Aforismen...