Eenzame Christenen

Beste blog lezer,terugkijkend naar mijn periode van pijn en verlies na de echtscheiding zie ik nu pas in, hoe eenzaam ik was. En hoe terughoudend de evangelische kerk en haar leden kunnen zijn. Sterker nog, de hulp en aandacht kwamen eerder van de mensen en instanties die niet in God geloofden dan van de christelijke gemeenschap.

Ik ben nu de auteur van mijn boek, ''Hij sprak tot mij door de boomstam'' en ben super trots op deze prestatie uiteraard. Maar nu mijn boek af is en uitgegeven in het jaar 2016 blijf ik een onrust voelen mijn werk is niet af er is meer te doen. Namelijk het doorgeven van mijn verhaal en anderen opzoeken die door hetzelfde zijn gegaan en hun de weg te wijzen naar de uitweg. Want ik vraag mij altijd af, zijn er ook anderen die hetzelfde hebben meegemaakt en nu om de een of andere reden thuis zitten? En natuurlijk zal er wel iemand zijn die teleurgesteld is of kapot van verdriet door een ruzie of verraad van ene kerkleider. Maar velen van deze mensen treden niet naar buiten met hun verhaal, door schaamte of omdat ze geen gezichtverlies willen hebben. Wat de reden ook is, ik heb een onrustig gevoel het gaat maar niet weg er moet een manier zijn deze mensen te bereiken hun te helpen om weer te helen en weer God zijn aangezicht te gaan zoeken.

Dit zijn de vergeten christenen de eenzame Christen.

Zij zitten thuis en vragen zich af waarom niemand van de kerk hun opzoekt of belt. Zij zijn degene die over de straten slenteren op zoek naar een liefhebbende kerk, maar ze komen enkel de valse leraars en valse christenen tegen. Ze weten beter, ze kennen de Bijbel en hebben echte liefde voor God en zijn wonderen. Maar alles is geplastificeerd en met de geesteliijke plastische chirugie mooi gemaakt. Althans wat je mooi kan noemen, jazeker deze zijn eenzaam. Soms vinden ze een kerkje en dan worden ze blij. Maar al snel bij het horen van de predikant, zakt alle moed in hun schoenen waarom? Omdat het Woord niet meer met recht wordt gepredikt en na de afloop van de dienst is er geen fellowship meer. De eenzame christen surft zich gek op google.nl op ikzoekeenkerk.nl, waarom ben ik eenzaam.nl etc. En ga zo maar door, ondertussen verliest de kerkleven haar kracht en ze worden verbitterd of cynisch of gaan regelrecht de wereld in.

Nu dan hoe kunnen de christelijke leiders van dit land en de goedgetrouwe christenen hun handen nog opheffen op zondag en vrolijk een liedje zingen terwijl hun broeder of zuster thuis doodbloedt. Hoe durven ze hun rijkdom te laten zien terwijl er iemand thuis zit met een uitkering en geen eten heeft wellicht. Maar samen dienen ze dezelfde God. Vet en dik zijn de leiders geworden, lui en gierig ze rijden in hun dikke audi en BMW rond, ze praten over voorspoed en zegen, terwijl de mensen niet eens kunnen onderscheiden de diepe woorden en openbaringen van God.

Dit is geen evangelie, (....maar zo zijn de valse leiders, ze denken enkel aan hun eigen belang)Hij sprak tot mij door de boomstam pag.114.

Nederland zit vol met kleine kerkjes en met schoolgebouwen waar mensen samen komen om God te zoeken, maar de huizen van de eenzame christen wordt nooit of amper bezocht. Ach wellicht vinden ze hun troost in de EO programma's waar Nederland zingt. Ik vrees voor de toekomst als dit zo doorgaat dan zijn er geen eenzame christene meer straks, maar geen enkel christen meer. Want christen zijn is meer dan een zondagdienst, het is het volgen van Christus en in hem wandelen en onze naaste lief te hebben als onzelf.

Of zijn we deze Bijbelteksten zat? En zitten we eigenlijk al in de verharding?

Hoe dan ook mijn onrust gaat niet weg er moet een manier zijn, ik rust niet totdat ik het gevonden heb. Dat is mijn missie en visie met mijn boek anderen te bereiken , wat is uw missie? Of bent u een van die christenen die internet en straten afslentert hunkerend naar aandacht en liefde? Dan heet ik u welkom om mij te volgen en mijn boek te lezen.

Beste lezer hopelijk heeft mijn blog uw aandacht getrokken en wilt u mijn bericht delen met anderen of mij blijven volgen, u bent welkom.

R.A. Munoz Carvajal


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Eenzame Christenen

Een Christendom zonder smaak

Altijd al een verhalenverteller?

En zo verscheen nummer 5...

De held zonder faam

Wijs me de weg naar de berg vol met Aforismen...